söndag 31 maj 2009

Därför väljer jag att rösta grönt

Efter många funderingar fram och tillbaka, så tror jag att jag har bestämt mig för att rösta grönt, för första gången i mitt liv!
Jag är en utpräglad vänstermänniska, men går nu på personval och ser Isabella Lövin som en riktigt god kandidat!
För det första har hon ingen utpräglad politisk bakgrund och verkar framför allt vilja åstadkomma något och inte bara sitta på sin rumpa i Bryssel!
Hon får mitt förtroende att göra en skillnad i politiken, vad det gäller det viktigaste vi har framför oss, nämligen att rädda våra hav.
Utan dem spelar inget annat någon roll!

onsdag 27 maj 2009

Från Johan Norbergs blogg

(på min begäran)

Musikern, gitarristen; Johan Norberg är även en duktig historieberättare!

Lite bakgrund:
Att jag inne på hans blogg bad honom återberätta denna historia, beror på att jag har ett helt galet minne av när jag och mitt ex på hemväg ifrån ett av hans gigg i södra sverige lyssnade på radion på hotellrummet och försökte komma iväg därifrån mellan skrattkramperna!
Egentligen ska Johan höras live, med sin norrländska accent för att denna story riktigt ska komma till sin rätt! Då inledde han med att även berätta om hur han ekiperat sig för färd till en vildmarksbyggd! Uj,uj,uj!!!


*****

Färöarna

På begäran publicerar jag denna alldeles sanna historia som jag berättade i mitt sommarprogram 1993.

Jag hade blivit inbjuden till Färöarnas huvudstad Torshamn (1983) för att hålla kurser i jazzimprovisation. Min kontaktman på orten instruerade mig att möta upp vid hamnen där mitt första uppdrag(ett dixielandband) skulle anlända i egen båt.
"Du ska veta", sa han "de är riktiga entusiaster. Prästen i byn spelar
klarinett, hans fru gitarr, läkaren kornett och hans fru kontrabas".
De kom i en liten utombordare och eftersom det ösregnade hade alla regnställ med sydväst och stor presenning över kontrabasen.
När vi kom fram till till radiohuset där vi skulle repetera sade läkaren/ kornettisten plötsligt: "Min fru har legat med Dexter Gordon"!
Han pekade på henne och hon tittade upp och log, och det gjorde prästen och hans fru också som om alla delade på den här närkontakten med en känd jazzmusiker.
Först hör jag fel och tror att han säger: "min fru har spelat med Dexter", så jag nickar och säger:" åh vad kul, det måste varit en upplevelse". Men mitt i meningen inser jag vad han sagt så det blir lite tokigt, men hon svarar i alla fall lite försiktigt:" jodå, det var det väl". Vi pratar inte mer om det, men jag konstaterar att det finns många olika sätt att göra sig märkvärdig på.
Dom har så otroligt svårt för att börja spela samtidigt och det är också anledningen till att dom har anmält sig till kursen."Spela en låt", säger jag, "så får vi se vad det är för problem".Och rätt vad det är så börjar dom spela, men inte samtidigt.
"Ni kanske skulle ta och bestämma att en av er räknar igång" säger jag. "Ja men det är ju det jag gör" säger prästens fru, och jag inser att deras stora problem är att hon räknar så tyst att dom andra helt enkelt inte kan höra vad hon säger.
"Om du skulle prova att räkna lite högre så att alla hör" säger jag. Och då undrar hon: vilket tempo tycker du att jag ska räkna igång?
Då föreslår jag pedagogiskt att:"ta du och räkna igång i samma tempo som låten sen ska gå i, så ska du se att det här nog blir helt otroligt bra". Och hon räknar igång. Högt och tydligt.
De spelar några takter på Basin Street Blues och sedan tittar de på mig och ler. Så tittar de överlyckligt på varann, och det går ju inte att sluta nu då allt har kommit igång så fint, så de spelar hela låten rakt igenom efter att alla har fått spela varsitt solo.
"Tänk vilken kick, att få träffa ett riktigt proffs" säger dom, och jag känner mig verkligen som en mästare och säger: Joorå det är väl inte utan att man har plockat upp en hel del trix under alla år man har hållit på.

*****

Slut på historien! Den var ngt kortare än den jag hörde Johan berätta på radion men ...
Jag tycker den är så ljuvlig!!!!



Link

onsdag 20 maj 2009

Funderingarna tilltar v; 21

Nu är mina nerver "lätt" spända... får jag säga...

Har ännu inte fått ngt svar på min fråga varför jag inte får rätt utbetalning på mitt aktivitetsstöd.
Ringde i fredags.... de skulle undersöka saken och återkomma till mig.

Ringde i måndags, då sa de att de inte kunde se ngt utan skulle återkomma... (de har 2 dgr på sig enl.lagar o förordningar).
Ok 2 dgr har gått.
Jag ringde upp idag... nej inget svar på varför jag inte får mina pengar... de ser ff ingen avisering från a-kassan, som hävdar att den gjordes den 27/4!
Så ring a-kassan och be dem göra en ny avisering... fick jag till svar.
Sagt och gjort... de har gått för dagen och återkommer på MÅNDAG enl. telefonsvararen...

Ringer upp försäkringskassan ännu en gång...
De lägger en påminnelse till ngn handläggare för att kontakta mig... för det var möjligt (?) att det blivit ngt strul i kommunikationen mellan a-kassan och FK!!!

Ja...det kan man väl lugnt säga att det är... Kan jag(nu tuggandes fradga)konstatera!

Alltså... det ska inte vara någon förändring för min del, enl. arbetsförmedlingen, ändå så blir det så här.

JAG FÅR FULLSTÄNDIG PANIK!


Link

fredag 15 maj 2009

Vecka 20´s Personliga Fundering

Medborgare!
Betänk att ni som har ett fast arbete och lön varje månad, måste förvissa er om att ni verkligen får in denna er inkomst på ert konto! Att ni aldrig säkert vet, om ni får rätt lön för utfört arbete eller ngn lön alls för den delen!

Jag är tyvärr ff arbetslös med aktivitetsstöd alltså i myndigheternas klor! Jag arbetar eller rättare sagt "praktiserar" (känns lika märkligt varje ggn jag nämner!) på en arbetsplats, men vet aldrig om försäkringskassan skickar ut rätt = förväntat (samma som föregående månad) belopp! Då mina olika "aktiviteter går under olika benämningar och därmed ändrar(?) beteckning hos FK.
Jag får jaga handläggare som i sin telefonsvararväntekö skryter med hur många handläggare som arbetar för tillfället!
När jag väl kommer fram till handläggaren så får jag svaret att... näe de kan inte se vad som är fel... och de skickar vidare mitt ärende till ngn handläggare som ska ringa upp mig... om ngn dag...
Detta är ett h-vetes stresspåslag att inte veta och inte få svar på, när och hur mycket man ska få för att kunna betala sin hyra... bara för att det inte fungerar administrativt från FK sida.
Jag blir så ilsken varje gång detta ska behöva upprepa sig! Från arbetsförmedlingens sida säger de helt lugnt att ingenting kommer att ändra sig vad det gäller din ersättning, men så långt hänger inte FK med!


Jag ska praktisera heltid samtidigt som jag ska söka jobb och hålla koll på mitt aktivietsstöd och kompletterande soc. bidrag och fick idagarna även veta att jag inte är berättigad till någon ledighet under hela denna sommar heller!

Att vara i myndigheternas klor är som att vara med fotboja!

Jag är ofrivilligt arbetslös och trivs jättebra på min praktikplats, men känner mig som ett jon i samhällets tjänst! Detta är väl också ett utmärkt sätt för samhället att få nästan gratis arbetskraft? EU mässigt eller?

Jag veet...sssshhhh!!!! ;)


Link

onsdag 6 maj 2009

Vet inte om jag ska skratta eller gråta

TV-programmet "Uppdrag granskning" i svt 1 granskar äldrevården!
Med stor förvåning konstateras det att de gamla i äldreboende inte får den vård och omsorg de behöver och dessutom inte får komma ut, utan endast blir "förvarade".

Vad annat kan man vänta sig när det inte får kosta någonting med vård och omsorg?! Att det har dragits ner på timantal för de som sköter om de gamla...

Färre ska sköta allt fler på kortare tid!!!

Men VEM av oss förstår fortfarande inte att alla neddragningar inom vård och omsorg blir sämre, om de inte får kosta något? Eh?

JAG blir inte ett dugg förvånad! Ekvationen är enkel och ruskigt skrämmande!

Men, man kan säkert köpa sig en bra plats...eller hur Reinfeldt?

Som ngn sa; vi sitter alla i samma båt men vissa ror medan andra fiskar...

Link

tisdag 5 maj 2009

Vecka 19´s personliga fundering...

Idag var det ingen bra dag, för mig... inte igår heller för den delen, när jag tänker efter... I går räddade jag några smycken (ännu en månad) från att gå på auktion. Nästa månad är det nog kört! Då går mina käraste guldsmycken från 60-talet...

Skrev sedan under ett par papper hos AF ang. en praktikplats jag fått och som jag redan skulle ha börjat på om inte AF schabblat med blanketter...
Ska börja jobba "gratis" nu, så egentligen spelar det ju ingen roll exakt när, jag börjar... jobba.

Min ekonomi står på ruinens brant och jag ska jobba gratis jag...

Är detta människovärdigt?

I slutet på denna månad går det första av mina kontolån till inkasso och sedan kronofogden. Det är bara början och jag kan bara se på!

Men AF tycker att det blir "så bra" för mig att komma ut och arbetsträna!
58 år och arbetsträna, som praktikant!!! Medan min ekonomi rasar!

Ingen a-kassa kvar så nu är det aktivitetsstöd och socialen som gäller! Existensminimum och under den s k normen. Tänk att det skulle sluta så!
Efter 24 år på posten, så är alla dörrar stängda.

Jo då... jag har verkligen sökt 100-tals jobb, utan att ens komma till intervju.
Har även arbetat på olika ställen(mest vitt!). Jag har tagit det som erbjudits av vikariat och timanställning och det har varit ok. Men nu är det slut även på det.

Skulle firat min systers födelsedag en vecka i Spanien i junimånad,vi planerade det under föregående år då jag hade förhoppningen om att ett nytt jobb skulle bli mitt! Men så blev det inte det. Nu fungerar det inte heller när jag knappt har råd till mat och uppehälle här hemma. Har inte haft semester på flera år.

Så all denna pappersexercis från myndigheter!
Idag fick jag ett tjockt brev från försäkringskassan!
Ett kuvert med en information om ny aktivitetsperiod där jag skulle få c:a 200 kronor per dag! Det är den lägsta bidragssumman och den informationen skickar de ut till mig trots att de vet,(om de iddes blicka tillbaka i mina papper) att de borde invänta information från min a-kassa på den exakt gällande summan. För egentligen är det ingenting som ska förändras under en praktikanställning. Ändå väljer de (FK) att skicka ut det felaktigt lägsta beloppet (och skrämma slag på mig) för att ngn vecka senare (efter kompletterade inkomna siffror från A-kassan) skicka ut ännu en lunta... med papper... till mig!
Är inte det resursslöseri så säg?


Undrar hur länge jag ska orka...

Jag vet... sånt här pratar man inte om... man ska vara tyst och skämmas...

Men jag vill berätta hur det känns att bli övertalig och maktlös, i Reinfeldts utstuderade utanförskap.

För visst ska det löna sig att arbeta! Eller?



Är det konstigt att man inte känner sig på humör?


Link

lördag 2 maj 2009

Vänsterns 1 Maj demonstration i Stockholm




Tågets ballaste brudar: Roittsamba spelade hela vägen!


Kulturnördar förenen eder!






Känner ni stanken från Handelsbanken?!



JJ Bluesband underhöll!




Link