tisdag 29 juni 2010

Midsommarblomster




Den här buketten plockade jag på Torsmyras ängar på midsommarafton. Det blev fler än sju sorter faktiskt!(Behövde inte hoppa över några gär´sgårdar, heller!)

måndag 28 juni 2010

Midsommar yra!

Midsommar 2010 vilken fin helg det blev!

Åkte med mina kära gamla vänner Binge och Ebba till deras sommarstuga i Vendel som ligger i Uppland. Torsmyra,en liten pärla med primitivt boende och där den goa grannsämjan präglar atmosfären, vilket märks särskilt väl vid en helg som midsommar.

Hos Jernströms där Ing-Marie ser till att alla får ngt att äta och dricka!

Ivan, Kjell och Marco snackar troligtvis motorer!



Kjelles fina Ford.

Pelle in action!

Binge och Ebba



För första gången på flera år var vädergudarna helt på våran sida!

Efter bastubad, traditionell mat med matjesill, färskpotatis, nubbe, laxtårta, jansson och sedan mys-Marko. Han spelade (som vanligt) på sin synt till "förfest" och kaffe med jordgubbstårta!

Sedan blev det discodans fram på småtimmarna i Bergmans lada, tills solen gick upp! Oj, vad jag dansade och hade kul!

Det var ramarna, kring denna långhelg som även bjöd på en rejäl regnskur som vi förnöjsamt betraktade från insidan av vår vindskupa på midsommardagens förmiddag...

Så blev det en del letade... efter tiden eller rättare sagt ur-letning och lucköppning med goaste Pelle, en vän som alltid bjuder på skrattvältor!

Glad och upplyft kom jag hem, till min lugnaste vrå!

fredag 18 juni 2010



Var på det nyinvigda Fotografiska muséet igår.
Perfekt läge och en gedigen byggnad med vackra rum!

Hade höga förväntningar på de pågående utställningarna, men blev grymt besviken trots namn som bl.a Anders Petersen och Annie Leibovitz.
Anders Petersens foton med sin socialpornografiska tuch, bländades dessutom av felriktade spottar och jag blev störd på hur det var hängt, tätt uppsmackat utan luft mellan bilderna.

Annie Leibovitz, nydanande och "ball" på sextio-talet, men alla hennes bilder på amerikanska "kändisar" gjorde inget intryck på mig. Väldigt klichéartat och själlöst, särskilt de manliga objekten! Hennes familjealbum kunde jag vara utan.
Några fotopärlor på Susan Sontag kunde jag uppskatta!

Låter ju väldigt negativt det här, men detta föll inte mig i smaken, tyvärr.

Caféet med sin formidabla utsikt över Stockholms hamninlopp, Valdemarsudde och Gröna lund är ju hur läckert som helst och jag hoppas att de kommer att ha ett genomtänkt och tilltalande utbud av bakverk och sallader inför hösten - då det ska stå klart även med en restaurang.
Nu var det uselt! Inget vegetariskt alternativ och en simpel rågmacka med ost/ skinka och kaffe kostade 70:-!

Men... jag var där i sällskap med två goda vänner, Anki och Vanja. Det var mötet med dem och vår samvaro där som var behållningen av denna vackra försommardag när vi så småningom fortsatte vår vandring mot Gamla stan där vi satt på en uteservering (som jag envist ville göra) och huttrade lite! Sommarvärmen vill inte riktigt infinna sig.

måndag 7 juni 2010

Den blomstertid nu kommit!






Sex år senare...
När jag förra året flyttade ut min syrén ur sin skuggtillvaron i min rabatt och den hamnade utanför min fina veranda, visade den sin tacksamhet och började blomma!
Små sirliga klasar vippar i vinden! Tack kära syrén, det vackraste som försommaren kan ge!

lördag 5 juni 2010

Re - no - ve - ring, del; tevå

Så var det då detta med bänkskivorna som jag skrev om för någon dag sedan.

De som hade utgått och blivit nybeställda och skulle kommit denna vecka...

De fanns för avhämtning igår, fredag.
Gissa om det blev en bevikelse, då de gjort den ena bänken rundskuren!!!
Beställningen var - två rektangulära.
Iofs skulle det vara snyggt med rundskuret, men måtten blir liksom lite annorlunda då!

Så nu får de ännu ett försök att göra detta jobb rätt, men de kunde inte lova att hinna det under nästa vecka, utan: "de fick ta det emellan andra jobb så..."
Han som slutgiltigt ska sätta fast skivorna, går på semester om tio dgr så kanske jag inte får några bänkskivor innan midsommar!

Ska det vara så svårt att göra jobbet rätt?

Om jag inte får dessa skivor innan nästa veckas slut ska jag återkomma med namn på företaget så att ni andra inte ska behöva anlita dem!!!

Ok man kan göra fel, men sättet man försöker styra upp det hela och rätta till det på, måste visa att man har den goda viljan att göra det bästa för kunden, eller?

onsdag 2 juni 2010

Morsdagsblomma


... väldigt vacker och gläder ett modershjärta!
Men, mest av allt vill jag träffa er alla, väldigt snart...

tisdag 1 juni 2010

A ship to Ghaza

Är en symbolhandling med hjälp till nödställda och att sätta fokus på ett folk, som lever under apartheidliknande förhållanden.
I vår upplysta tid byggs det fortfarande murar och utesluts ett helt folk ifrån sin egen hembyggd, medan världsamfundet ser på.
Allt är som vanligt pengar, hjärntvätt av folket och en maktstruktur som vi bara ser ytan av.

Skäms, ni Israels folk som rättfärdigar detta och skäms världsamfundet, som låter det ske!



Var inne på den stora manifestationen på Sergelstorg i Stockholm igår.
Är djupt fascinerad över hur tusentals människor samlats med bara några timmars varsel! Alla fyllda av den indignation och känsla av att "nu räcker det".

Vissa grupper med sin egen agenda, tyckte jag mig också se.
Vet inte namnet på han som höll i mötet, men jag tyckte inte om att han frågade; "finns det några araber här" och sedan skanderade på arabiska och fick med sig de som var där. Inte ok tycker jag. Har ingen aning om vad de sa. Så det kan lätt bli en felvinkling som vi kanske inte accepterar, vem vet?

Många talare fanns på plats och de sa i princip samma sak med mer eller mindre vass formulering.
Allt ifrån att EU ska markera sitt avståndstagandet till denna illegala bordning på internationellt vatten till att kalla hem Sveriges ambassadör i Israel.

Karin Jämtin var en av de mest tydliga och vettiga talarna tycker jag.

Mest "synd om" och patetisk var en centerkvinna som trodde hon kunde fiska några valröster (tror jag) och tog tillfället i akt att säga att "man måste se saken från bägge håll"(!) eller något liknade! Sen blev hon totalt utbuad och ingen hörde vad hon försökte säga till slut.

Jag gick inte med tåget till Israels ambassad, men hoppas det gick lugnt till.
Jag begav mig hem med känslan av att detta var en historisk dag som förhoppningsvis ger en viss efterklang och gör om än en liten, men dock skillnad!