fredag 23 maj 2014

Ofattbart...

Sitter i natten och inser att den kan bli lång.

Tänker på en för mig närstående väninnas spelkamrat och väninna Åsa, som begravs - just idag...
63 år blev hon...

Hon fick mitt i påskveckan av en massiv hjärnblödning, som hon aldrig vaknade upp ur.

Vi träffades för många år sedan genom min väninna Binge och sjöng också tillsammans vid ett tillfälle på väninnans systers tvillingsöners dop i Mariefred!

Vi delade rum på vänners landställe och vi firade en påsk, åt, drack och  skrattade ofta gott åt samma saker. Hon var en härlig och generös person, ett år yngre än jag, underbar flöjtist och musikterapeut!
Men vi umgicks aldrig utanför kretsen...

Jag fick ynnesten att komma upp på hennes arbetsrum på KS en gång, då jag själv var intresserad av musikterapi som arbetsmetod och en omskolning var aktuell för mig och hon berättade så generöst i generella termer vad det gick ut på!

Läste idag delar av hennes avhandling om musikterapi som släpptes för bara ett år sedan från KMH...
Den handlade om musikens inverkan på just hjärnskadepatienter.
http://www.uppsatser.se/om/%C3%85sa+Lindstr%C3%B6m/

Så drabbades hon själv av samma sak, oåterkalleligt - mitt i steget... ofattbart...
Livets och ödets ironi...

Vila i frid - Åsa

tisdag 20 maj 2014

Men jag har haft en fantastisk period av trevligt samarbete med en pensionerad, passionerad sångfågel, Ingrid Enquist Bengtson, som verkligen har berikat kulturlivet i och utanför min hemkommun!
Har samarbetat med henne under flera Tyresöspel i vår kommun under 1980-talet, men nu deltar hon i ett jubileumsprogram, då hon för 40 år sedan startade en barnkör - Trollkören, som sedermera även blev ungdomskören Vigorosa, som nu lever vidare med en ny mycket engagerad körledare Anne Aaltonen Samuelsson.
Så var kom då jag in i bilden? Jo, eftersom denna energiska körledare Ingrid, sparat en massa material i över 20 års tid som hon ledde körerna, fick jag frågan som arbetande inom kulturen i kommunen, om jag ville vara med och utforma en utställning tillsammans med denna fantastiskt kvinna! Oj, vilken glädjefylld tid!
Hon fullkomligt sprudlade av energi och superlativer över vårt samarbete och mitt ringa bidrag!
Vi har fyllt några timmar med skratt och vik-skärmar med affischer, bilder och annat inför jubileumskonserten som går av stapeln lördagen den 24 Maj kl:16, i Trollbäckens k:a!
Där kommer även några av de tidigare körmedlemmarna medverka tillsammans med de som nu är aktiva i ungdomskören! Ska bli spännande!

måndag 19 maj 2014

Dörren öppnas - inåt!

Den meningen fyllde mina sinnen, när jag yrvaken slog upp ögonen en tidig morgon i veckan som gick! Dörren öppnas inåt? Vad ville det säga? Hur skulle jag tolka det?
Går fortfarande och fnular på detta tvetydiga budskap!

Kanske att jag först ska lyssna inåt på mina innersta behov och vad jag själv behöver innan jag tar in omvärlden? Eller kanske att jag borde bjuda in fler personer som står mig riktigt nära, bjuda in dem till mina innersta rum?  Hm...

Glömmer bort varje vår när majmånad kommer indundrande hur trött jag är och oförberedd jag blir på allt det vackra!
Majmånad en turbo-månad som snart är slut. I helgen var det strålande sol, men jag hade sedan länge bestämt mig för storstädning -inomhus! Sånt går ju inte att ändra på! Jag vet ju aldrig när lusten faller på igen! Nå väl nu är det gjort och snart ska jag bara ägna mig åt utomhusaktiviteter - så mycket det går! Måste... eller VILL verkligen ta in allt det vackra innan det har blommat över och jag ska göra fint på min egen altan hade jag tänkt...
Men hua så trött jag är! Ingen energi alls och konstaterar att trots alla goda föresatser, så missar jag så mycket...
Dessutom borde det inte vara tillåtet att jobba heltid vid min ålder, i alla fall inte under vår- och sommar-halvåret!