lördag 31 januari 2009

En länk ...

...med Göran Greiders synpunkter om vår försäkringskassas vanvettiga framfart! Intressant läsning, tycker jag!

http://www.dalademokraten.se//Templates/pages/news.aspx?id=54132

fredag 30 januari 2009

Inspelning tv-programmet Babel

Idag har jag bevistat en tv-inspelning som publik på svt!
Spännade, då det var programmet Babel som jag verkligen gillar med den charmiga Daniel Sjölin och med gäster som Kristina Lugn, Sara Stridsberg och Nils Claesson (Slas son), som skrivit en bok om sin uppväxt med en missbrukande far...

Kristina L var vansinnigt rolig och intressant(som vanligt) och behållningen för mig, förutom proffsiga Daniel förstås!

Tjuvtittade också på en repetition av "Let´s dance" en tv4 produktion, som tydligen spelas in här i svt;s lokaler! Det var kul!

Frotterade mig sedan lite, i svt;s café med allt vad det innebär av möten med kända tv-ansikten och så köpte jag några Bolibompaprylar till yngsta barnbarnet!

Smolket i bägaren var att jag på väg till inspelningen halkade på en dåligt sandad gångväg hemmavid och slog i skallen ganska rejält! Vilket nu börjar ge sig till känna...

onsdag 28 januari 2009

Någon som har några tips?


Nu tror jag att det snart är dax att publicera några av mina utvalda dikter!
Någon som har något tips om hur jag ska gå till väga för att så billigt som möjligt få dem inbundna till en liten behändig bok?

tisdag 20 januari 2009

Mitt i all frustration...

http://www.one.org/blog/2009/01/19/message-from-bono/?id=811-3649042-VkyGvhx&t=1

Ett för mig ljus i mörkret är dagens installation av usa´s President Barack Obama. Han har visserligen oerhörda förväntningar att leva upp till, men jag vill tro att han kommer att göra skillnad i kraft av sin bakgrund och förhoppningsvis sätta fokus på utrikespolitiken med t.ex afrikas problem som är en i många stycken bortglömd kontinent. Vill tro att denna president(om han får leva)kommer att kunna göra skillnad även med sin inrikespolitik.

lördag 17 januari 2009

Vi vänsterhänta



Vänsterhänta skulle troligtvis blivit tvillingar!
Detta påståendet hörde jag i ett tv-program i Svt,s Kunskapskanal! En motivering skulle vara att det finns nu levande spegelvända tvillingpar och att de som är födda vänsterhänta redan i moderlivet förlorat... sin andra hälft!
Kan det vara så, att vi som är vänsterhänta redan från början på vårt jordeliv har en stort svart hål av saknad efter vår andra hälft? Skulle kunna förklara lite av min ensamhetskänsla genom livet! Hm...bara en liten reflektion så här på lördags em...

tisdag 13 januari 2009

Guldbaggegalan...

En av dessa pseudohändelser som det bara måste skrivas om!
Vill uppmärksamma den pga av Geoerg Reidel, som fick "Guldspiran" och sa att han natten innan haft en dröm om att det var en magisk spira och att han då önskade att barnen i Gaza skulle bli skonade från det helvetet de befann sig i!
Det var väl det enda av vikt som sas på den firmafesten!

Ja visst, var det en kväll för fest och vem vill då säga något seriöst, utan alla försökte överträffa varandra i dumma kommentarer och värst var nog Johan Glans som kanske (som han antydde) borde skaffa sig en nytt yrke vilket inte är så lätt i dessa dagar, kan jag meddela!
Ja, jag låter som den gamla skatan jag är och jag tyckte mig även se många stela leenden i denna församling på Cirkus i Stockholm!
Nä, firmafester ska inte ses på tv och heller inte bevistas... har jag en känsla av. (Ska vara för gratis drickat då!) Ingen skugga över de som utmanade etablissemanget, Cecila Frode t.ex.