onsdag 11 november 2009

KULTUR ÄR LIVET!

Blir så otroligt provocerad av Cristina Husmark Pehrsons utspel om kultur på recept!!!! Vad är nyheten???

De flesta som arbetar med kultur i någon form vet, att vi alla mår gott av att vara kreativa. Alla som konsumerar kultur i någon form gör det för att få någon sorts upplevelse som i sin tur oftast generar i bättre livskvalitét.

Detta är något som nu alliansen försöker lansera som en nyhet och som det ska läggas en massa pengar på för utredning och forskning!
Samtidigt som man stramar åt alla möjligheter för kulturarbetare att leva på sina yrken!
Men... vad är nyheten Husmark Pehrson?

Börja med att se till att folk som är sjuka och behöver en sjukskrivning inte ska känna sig kränkta utan möt dem med respekt!
Det är cyniskt att tro att ett recept på en sång och dans -upplevelse ska lindra eller förändra deras situation samtidigt som de utförsäkras och utlämnas till socialtjänsten!

Jag har under många år försökt att kombinera mina musik och teatererfarenheter med terapeutisk verksamhet utan högskolebetyg, men med en rejäl portion livserfarenhet.
Jag besökt och praktiserat på sjukhus, skolor för olika handikapp där hängivna musikterapeuter och dramapedagoger gör storverk i det tysta.
De har ofta en usel lön på deltid och får dryga ut det med jobb bl.a inom hemtjänst och som personlig assistent. Att jag som outbildad skulle få arbeta med detta visade sig vara otänkbart, men behovet var och är otroligt stort för människor som av olika skäl har det svårt att kommunicera via "vanligt" verbalt språk och där borde det sättas in massor med resurser!

Recept på kultur... lika smart som plåster på ett brutet ben...

Vad vi verkligen behöver är bättre förutsättningar för att både kunna konsumera och utöva olika sorters kultur yttringar!




Link

1 kommentar:

Anonym sa...

Recept på kultur... lika smart som plåster på ett brutet ben...
tummen upp