fredag 18 juni 2010



Var på det nyinvigda Fotografiska muséet igår.
Perfekt läge och en gedigen byggnad med vackra rum!

Hade höga förväntningar på de pågående utställningarna, men blev grymt besviken trots namn som bl.a Anders Petersen och Annie Leibovitz.
Anders Petersens foton med sin socialpornografiska tuch, bländades dessutom av felriktade spottar och jag blev störd på hur det var hängt, tätt uppsmackat utan luft mellan bilderna.

Annie Leibovitz, nydanande och "ball" på sextio-talet, men alla hennes bilder på amerikanska "kändisar" gjorde inget intryck på mig. Väldigt klichéartat och själlöst, särskilt de manliga objekten! Hennes familjealbum kunde jag vara utan.
Några fotopärlor på Susan Sontag kunde jag uppskatta!

Låter ju väldigt negativt det här, men detta föll inte mig i smaken, tyvärr.

Caféet med sin formidabla utsikt över Stockholms hamninlopp, Valdemarsudde och Gröna lund är ju hur läckert som helst och jag hoppas att de kommer att ha ett genomtänkt och tilltalande utbud av bakverk och sallader inför hösten - då det ska stå klart även med en restaurang.
Nu var det uselt! Inget vegetariskt alternativ och en simpel rågmacka med ost/ skinka och kaffe kostade 70:-!

Men... jag var där i sällskap med två goda vänner, Anki och Vanja. Det var mötet med dem och vår samvaro där som var behållningen av denna vackra försommardag när vi så småningom fortsatte vår vandring mot Gamla stan där vi satt på en uteservering (som jag envist ville göra) och huttrade lite! Sommarvärmen vill inte riktigt infinna sig.

Inga kommentarer: