tisdag 24 februari 2009

Dagens bullfest straffade ut sig själv!




Den satt perfekt... eller i ärlighetens namn blev det TVÅ och det skapade ett lätt illamående efteråt!
Eller var det kanske allt det massmedialt smetiga tjatet om en viss förlovning i dag som fick det att vända sig i min mage?
Jag vill balansera upp det hela med att citera tidningen ETC, Andreas Gustavssons artikel här nedan:

LEVE KÄRLEKEN, NER MED MONARKIN!
Att se detta vaxkabinett låtsas välkomna Daniel Westling in i de blåblodigas krets är att stilla garotteras. Över öppen eld. Samtidigt som små myror äter på ens tår. Och det haglar.
– Vi har lärt känna Daniel väldigt väl och förstått att han är en fin herre som arbetar hårt och seriöst och tar livet på allvar, säger docka nummer ett, Carl XVI Gustaf.

Nu är det bara att koppla ut den mediala kontakten för en vecka eller två. Aftonbladets chefredaktör kastade av sig skidpjäxorna och reste direkt till Stockholm för att, enligt en branschtidning, ”toppa laget”. Tro mig, du kommer inte att kunna öppna en tidning (tydligen inte ens denna), se TV-nyheter eller lyssna på radio utan att få höra om det stundande ”sagobröloppet” mellan Victoria och Daniel, mellan ”kronprinsessas och gymkillen”, för att citera Expressen.

Ska jag vara ärlig är spektaklet rent av äcklande. Inte deras relation, om den vet jag ingenting, men de verkar kära och det är förstås gulligt. Snarare då det fullständigt anakronistiska i att Victoria först måste be både pappa och regering om lov. Hela denna maskerad… Att se dem sitta uppradade är som att stirra rakt ner i Gustav Vasas feodala vrångstrupe, bland trälar och ädlingar. Som om amerikanerna avskaffat slaveriet men valt att behålla en enda bomullsfarmare, ungefär. För traditionens och kulturarvets skull.

Lyssna bara på hur språket regredierar hundratals år tillbaka. Okej, han kommer från Ockelbo och han gillar att gymma. Men brösttonerna…
– En kvinna av börd får äntligen sin man av folket, säger Fredrik Reinfeldt.
Glöm klassamhället, här pratar vi fullfjädrad medeltid.
Antingen flyter det rött eller blått i ådrorna. Det är som med olika blodgrupper. Blanda dem fel och någon döden dör.
Kanske är det ganska hoppfullt ändå?

Jag menar, idag skriver Dag Elfström, redaktör på den konservativa debattsidan Tradition & Fason, ett inlägg på Newsmill som är helt hatthylla. Han är vettskrämd att ätten Bernadottes genpool ska bli ”förfolkligad”. Den nya succesionsordningen är en konspiration!
”Detta är historien om hur vi först nu kan se hur den samhällsomstörtande grundlagsändringen 1980 tar verkan. Det är historien om hur det röda 1970-talet skär som en kniv in i det nutida Sverige.”
Han fortsätter:
”Idag är en kulturradikal och republikansk högtidsdag. Det är ett monarkistiskt nederlag.”

Hoppas att han har rätt.
Hoppas att Victoria och Daniel gör massor av blåröd avkomma som inser att de vill upptäcka världen utanför vaxkabinettet.
Hoppas, hoppas, hoppas.

Men det är klart, först ska jag ju betala deras bröllop i Storkyrkan.

Slut på citat

Klockrent Andreas! Monarki är ett dyrt problem, för ett land som vill kalla sig för en demokrati!

Inga kommentarer: