måndag 29 september 2008

Från bloggen "ett hjärta rött!"

"Det handlar om förtroende och ömsesidig tillit.
Man kan ju inte gå igenom hela brottsbalken."

Så uttryckte sig Fredrik Reinfeldt i KU-förhören i dag. Frågan gällde hur han gick tillväga när han skulle utnämna sina statsråd. Inte så noga med andra ord. Man måste ju lita på sina medmänniskor, i alla fall de som är av en finare sort.

Fredrik vet att vissa människor alltid är rättrådiga och laglydiga. Och, om de mot all förmodan skulle begå ett misstag, är det väl inte så mycket att bråka om. Vad är lite svartjobbande pigor, obetalda TV-licenser eller skattefiffel mot alla de brott vi vanliga dödliga ägnar åt oss varje dag.

Alltså alla de som inte kan eller får jobba full tid. Ja, alltså alla som i dagligt tal kallas “bidragsfuskare”, samhällets parasiter nummer ett.

Redan långt före valet började alliansen föra fram sitt budskap; sjukskrivna fuskar och genom hårdare granskning och sämre ersättningar kan vi spara miljontals kronor.

Budskapet har etsat sig fast och för att riktigt tydliggöra fuskandet kallar alla numera både sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen för bidrag. Det blir enklare så. Ordet bidragsfuskare fastnar direkt och är lätt att säga. Även i TV:s nyhetssändningar är alla våra socialförsäkringar numera synonyma med bidrag.
************************
Min reflektion på det hela:
Alltså betänk kära bröder och systrar, vilken människosyn dessa maktpersoner besitter!

Inga kommentarer: